Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvalla måste byggas ut

Innan Mo skola läggs ner måste Sandvallaskolan byggas ut för miljonbelopp. Samtidigt oroas föräldrarna av rykten om mögel på Sandvallaskolan.

- Många föräldrar vill ha en garanti att det är mögelfritt på Sandvalla men det har inte kommunen undersökt de senaste åren, säger Krister Carlsson vid Mo skolas föräldraförening.

Sandvallaskolan har i omgångar som pågått fram tills nu, åtgärdats efter klagomål om dålig lukt.

- Det känns jättejobbigt att flytta barnen från en frisk skola till en sjuk skola, säger Krister Carlsson

Utbytet av impregnerade syllar ska vara lösningen på luktproblemet bedömer fastighetschefen.

- Skollokaler byggs inte på det här sättet längre. Vi har inte hittat mögel, utan det är nog en bakteriell tillväxt som avger en lukt, säger Charlotta Butler, fastighetschef vid tekniska förvaltningen.

Men redan till den första oktober måste föräldrarna välja till vilken skola de vill flytta sina barn.

Inte förrän i november kommer Skolverkets beslut om eventuellt tillstånd för att starta friskolor, vilket försvårar föräldrarnas valmöjligheter.

Klart är att Sandvallaskolans lokalerna inte är tillräckligt stora för att klara ett ökande antal elever. Matsalen bör byggas ut och det behövas ytterligare några klassrum.

- Vi bedömer att det ska gå att lösa lokalfrågan till skolstarten nästa höst, säger fastighetschef Charlotta Butler.