Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra turnerar jorden runt

/
  • Som tonåring i Järvsö tyckte Sandra Wallin att ABBA var ganska töntigt. Nu personifierar hon Agneta i tributebandet Waterloo där Marica Lindé sjunger Fridas stämmor.

Sandra Wallin är Järvsötjejen som stod inför sitt stora genombrott som solosångerska. Men livet ville annorlunda.

Nu turnerar Sandra jorden runt som Agneta Fältskog i ABBA.

Annons

För fem år sedan beskrevs Sandra Wallin som Sveriges nya stjärnskott och många trodde att hennes stora genombrott var nära.

– Det gick inte som jag hade tänkt. Det är så mycket som måste falla på plats om man ska lyckas med en karriär inom musikbranschen. Vi jobbade en hel del med lanseringen, men det räckte inte, berättar Sandra Wallin.

Sandra följde med Robert Wells och hans Rhapsody In Rock på en turné till Kina, och hon uppträdde tillsammans med etablerade artister som Peter Jöback, Pernilla Wahlgren och Charlotte Perelli. Men det egna stora genombrottet uteblev för Sandra.

För två år sedan övertalade en kompis henne att gå på en audition. Bandet Waterloo sökte nya medlemmar.

– Ärligt talat så var jag inte särskilt förtjust i ABBA tidigare. I tonåren tyckte jag nog att de var ganska töntiga, berättar Sandra.

Men hon gick till audition, bandet tyckte om vad de såg och sedan dess gestaltas bandets Agneta Fältskog av Sandra Wallin.

– Jag är lyckligt lottad som får hålla på med musiken. Jag har inga speciella mål för min karriär, men jag kommer nog alltid att syssla med musik på något sätt.

Mer läsning

Annons