Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandberg om Koivuniemi: "Ska in med folk vi tror på"

Bollnäs vill addera en till spelare till truppen.
Enligt uppgifter är finske landslagsmannen Samuli Koivuniemi ett hett spår.
– Inga kommentarer på spelarnamn, säger Marcus Sandberg i sportgruppen.

Bollnäs jagar fortfarande ett namn för att spetsa till truppen till kommande säsong. Samtidigt blir alternativen på spelarmarknaden allt färre. Nu uppges klubben ha riktat sina blickar mot grannlandet i öst.

Uppgifter till Bandypuls gör gällande att Bollnäs för diskussioner med finske landslagsmittfältaren Samuli Koivuniemi. Även Ljusdal ska vara intresserat av 26-åringen, som förra säsongen gjorde 26 mål och 14 assist i Bandyliiga med finska mästaren Uleåborg. I slutspelet gjorde han också sex mål och tre assist på sex matcher.

Marcus Sandberg varken bekräftar eller dementerar uppgifterna – som kommer från källor i nära anslutning till föreningen.

– Det finns intresse att fylla på med bra spelare. Sen om de är finska, svenska eller ryska spelar inte så stor roll. Vi ska in med bra folk som vi tror på, säger han.

Kan du bekräfta att Samuli Koivuniemi är en spelare ni tittar på?

– Nej, det kan jag inte. Inga kommentarer på spelarnamn. När vi skrivit kontrakt med spelare så går vi ut med det, med respekt för alla parter.

Nya tränaren Jocke Forslund sade för en månad sedan att Bollnäs ambition är att hitta en till forward. Sedan dess har enda nyförvärvet på spelarsidan, anfallaren Tobias Björklund, slitit av hälsenan – och där väntar troligtvis tre till fyra månaders konvalescens.

Men Marcus Sandberg stressas inte av att truppen inte är spikad ännu.

– Jättetråkigt att Tobbe är skadad naturligtvis och vi får se hur lång rehabiliteringen blir. Men vi har ingen panik över det, säger han.

– Målet är att fylla på med en spelare till. Att vi inte siktar på att fylla på med ännu fler spelare har att göra med det ekonomiska läget som man har varit i.

Bollnäs silly season har varit lugn vad gäller nyförvärv, men Marcus Sandberg håller fast vid den tidigare uttalade slutspelsambitionen. Att den aktuella truppen skulle vara svagare än fjolårets håller han inte med om.

– Det är ni som har skrivit att det är tunnare. Vi har väldigt många rutinerade spelare och landslagsspelare som kommer kunna ta kliv. Det innebär att laget blir bättre än vad man presterade i fjol, säger han.

– Vår ambition är inte förändrad nu med den för någon månad sedan.

Bandypuls har sökt Ljusdals klubb- och sportchef för en kommentar.