Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandarneman dömd för knarkbrott

En man i 50-årsåldern från Sandarne har suttit häktad sedan april. Under tisdagen dömdes han till fängelse i åtta månader av Hudiksvalls tingsrätt för knarkinnehav.

Annons

137 gram metamfetamin, åtta gram cannabis och ringa vapenbrott. Innehavet resulterade i ett åtta månaders fängelsestraff. Mannen erkände i tingsrätten och sitter nu häktad tills domen vunnit laga kraft.

Mannen från Sandarne var tidigare känd hos polisen när de slog till i hans bostad för sju veckor sedan. Och när han häktades, blev han först misstänkt för grovt narkotikabrott – vilket sänktes till så kallad "normalgrad". En del av mängden som beslagstogs av polisen, visade sig nämligen vara verkningslöst. Domstolen tog också hänsyn till analysbeskedet av metamfetaminet. Styrkan på knarket låg enbart på tolv procent mot normalt tjugo-trettio – vilket sannolikt räddade ett antal månader i friheten för den dömde.

Det ser inte ut som att det blir någon överklagan till nästa instans.

- Vi är nöjda med domen. Straffet är logiskt, säger mannens advokat, Per Wiesel.

Mannen har tidigare uppgivit att narkotikan skulle användas för eget bruk.