Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samspelta stipendiater

Systrarna Alice och Molly Andersson kammade nyligen hem Bror Erics kulturstipendium. Det visar sig att de har många strängar på sin lyra.

– Mamma och pappa har alltid hållit på med musik. Pappa med dragspel och mamma med gitarr, berättar Molly, som är lillasyster och ett år yngre än 15-åriga Alice.

Vi träffar dem hemma i Långbacka några timmar innan de drar iväg på skrivarläger på ridskolan i Delsbo.

Systrarna spelar klarinett och saxofon, filmar, sjunger och spelar teater och det är just mångsidigheten som gjort dem till stipendievinnare.

Systrarna har bred musiksmak, och vill gärna ha kvalitet i den genre de lyssnar på. Om de ska välja en cd, blir svaren lite olika.

– Jag lyssnar gärna på soulmusik som Blues Brothers och Aretha Franklin, berättar Alice.

– Imogen Heap lägger jag gärna på, flikar Molly in tillägger att det handlar om en engelsk sångerska.

De tar med sig saxofonen och klarinetten ut till gårdsplanen där de spelar upp ett par låtar.

När låten Unchain my heart ljuder kommer samspelet tydligt i dagern, blickarna växlas och de tonar in i varandras stämmor.

– Det är lätt med syskon. Man känner varandra väl och vet vart den andre är på väg, beskriver Alice.

Och tiden rinner vidare mot skrivarlägret, där de också var med förra året.

– Det var jättekul så vi anmälde oss i år också. Det är mycket skrivövningar, dikter och smånoveller, säger Alice och Molly fyller på:

– Förra året fick vi göra om Rödluvan...

– Och skriva om en tatuering, noterar Alice medan familjens lurviga marsvin gnager på ett blad. Marsvinet heter Lena PH, och är i namnet mer känd än systrarna. Åtminstone än så länge.