Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samsons tar över macken

Macken i Vallsta i Vallsta hann knappt mer än stänga – förrän den öppnar igen.

Tidigast nästa vecka och senast dagarna före jul ska det finnas bränsle i pumparna.

Det är "bröderna Samson" i Vallsta som nu ger sig in också i bensinbranschen.

Den 15 november försattes Vallsta Bensin och Service i konkurs på ägarens egen begäran. Bensinpumparna stängdes av med omedelbar verkan, men konkursförvaltaren Björn Myhrberg höll öppet för försäljning av den tillhörande butikens kvarvarande varulager.

Björn Myhrberg tog också snabbt fram ett anbudsunderlag och la ut på nätet. Det kunde ju finnas intressenter som var beredda att ta över.

Den 2 december gick anbudstiden ut för eventuella spekulanter och visst fanns det intressenter. Ett par, tre stycken lämnade in anbud och segrande ur den striden gick brödratrion Tomas Kolmodin, Markus Mörk och Daniel Eriksson. De är söner till Sam Nilsson, grundare av Vallsta Skogsmaskiner AB, familjeföretaget där även Sams hustru Margareta ingår.

Och så sönerna, eller Samsons, som man säger i Vallsta.

Vallsta Skogsmaskiner är basen i familjeföretaget, men sönerna driver även Samsons i Vallsta (lantbruks- och järnhandel) och Däckteam Vallsta. Övertagandet av macken sker i det nystartade bolaget Vallsta Macken AB.

Eftersom Tomas, Markus och Daniel redan har fullt upp blir den nya macken en automatstation, utan butiksdel. Åtminstone till en början.

- Men på sikt tror vi att även en butiksdel skulle fungera, så finns det någon som är sugen är det bara att höra av sig. Vi bistår med en rejäl uppfräschning av lokalerna, hälsar Sams söner.

Det blir Qstar som kommer att leverera bensin och diesel till macken. Till veckan ska Bilisten-skyltarna plockas ned och går det som Samsons hoppas kommer det då också att finnas bensin i två och diesel i en av totalt fem tillgängliga pumpar.

På torsdag kväll bjuder Samsons in till ett informations- och dialogmöte i Hofvet i Vallsta.