Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämre för elever med nytt busskort

Från och med 1 november 2011 börjar de nya Ung i Glada Hudik-skolkorten att gälla. Ungdomar mellan 16 och 19 år kommer med de korten att kunna resa med X-trafiks bussar och tåg alla dagar, dygnet runt.

Med de gamla skolkorten kunde vi bara åka på vardagar fram till klockan 18. Skillnaden är dock att de gamla skolkorten kunde man använda för att resa i hela länet, medan de nya bara gäller i Hudiksvalls kommun.

Genom X-trafik kan man köpa ett fritidskort som gäller vardagar efter klockan 17 samt helger och lov i hela länet. Det kortet täcker alltså upp för det gamla skolkortet, de lappar över varandra. I och med att det nya skolkortet börjar gälla kommer det alltså inte finnas något kort som går att resa med på vardagar fram till klockan 18 utanför Hudiksvalls kommun. I stället gäller det nya skolkortet för resor jag redan betalat för med fritidskortet. Utanför kommunen på dagtid gäller inget av korten.

För mig, som ofta reser till exempel till Gävle eller Ljusdal, blir detta en tydlig försämring. Var det inte tänkt att de nya korten skulle vara bättre för oss elever?

Gabriel Hamlin, Delsbo

ES11b, Bromangymnasiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel