Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Samma pirr i magen som inför en första dejt"

Frisyrer "utöver det vanliga" utlovas på Salong Donnas jubileumsvisning.

Det är bråda dagar för Ivan Lukic och hans personal. Över 70 modeller kommer att ingå i onsdagskvällens visning på Bollnäs folkhögskola.

Den hålls med anledning av företagets 25-årsjubileum. 1989 startades Salong Donna av Ivan och hans mamma – Donna.

I dag ingår fem salonger i företaget, bland annat en specifik herrsalong och en som vänder sig mot en ungdomligare kundgrupp.

– Det har varit jätteroliga år med våra frisörer, kunder och vänner. Det känns roligt varje gång det blir jubileum, säger Ivan Lukic.

Han erkänner att det finns en viss nervositet. Det är mycket som ska klaffa under visningen, som förutom modellerna består av mycket foto och film.

– Det är samma pirr i magen som inför en första dejt, säger han.

Besökarna kommer att få se frisyrer som normalt görs på salongen, spetsat med lite fräckare designfrisyrer som lyfter fram frisörernas konstnärliga talanger.

– Vi tar det ett steg till helt enkelt. Några frisyrer blir utöver det vanliga, säger han.

Alla modeller har klippts och fått färg i håret. Det har gjorts dagarna före. Själva stylingen sker strax innan visningen.

25 år har gått. Hur ser framtiden ut för företaget?

– Vi tar ett steg i taget. Och när vi har tagit det steget, då vet vi var vi ska sätta nästa steg. Men det skulle vara roligt att öppna en salong i Gävle, säger Ivan Lukic.

På torsdag kväll hålls ytterligare en visning, denna gång i Kulturens hus i Söderhamn.