Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samla all utbildning till CFL

Ja, till bra satsningar men vissa bör man ta sig en funderare till på.

Annons

I Söderhamns investeringsbudget för 2012–2015 så är den största enskilda satsningen ett nytt ventilationssystem på Staffangymnasiet. Samtidigt så är det ett mycket stort vikande elevantal som innebär indragningar på personalsidan. Anledningarna till att elevantalet minskar kan man i huvudsak sammanfatta till två orsaker: Det är helt enkelt färre elever och många väljer att studera på annan ort.

Att med de förutsättningarna lägga den enskilt största satsningen på ett ventilationssystem i lokaler som ändå inte blir moderna eller ändamålsenliga anser vi Sverigedemokrater är fel. I vår budget så har vi en annan lösning på problemet.

På CFL finns det möjlighet att bygga ut till den storlek så att man kan samla all utbildning under ett och samma tak. Med detta får man en flexibel lösning i moderna ändamålsenliga och energieffektiva lokaler. Vårt förslag innefattar även 3x15 studentbostäder. Studentbostäderna föreslås byggas i anslutning till CFL, två grupper vid ån och en vid CFL.

Staffangymnasiets nuvarande lokaler föreslår vi säljs därefter.

Flexibelt lärande är ett av kriterierna i vår nya varumärkesplattform som är antagen i fullmäktige. Då borde vårt förslag passa som handen i handsken. Vi ska vara så pass attraktiva så vi lockar hit elever utifrån och självklart behålla våra egna.

Söderhamn med sitt geografiska läge har alla framtida möjligheter – låt oss göra det bästa av dem.

Kenneth Thuring

Sverigedemokraterna i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel