Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete kring Öppen ateljé

/
  • Konstnärer och Lions i samarbete inför årets Öppen ateljé i Hudiksvall och Nordanstig; Ulla Florén, Kajsa Gustavsson, Kerstin Holmberg, Lasse Andersson och Margareta Erwald.

Konstrundan Öppen ateljé i Hudiksvall och Nordanstig under Kristi himmelsfärdshelgen har pågått i många år. Nytt för i år är att Lions club i Hudiksvall samarbetar med konstnärerna.

Annons

Gökottehelgen, den vårligaste av alla, mutade Hudiksvalls och Nordanstigs konstnärer och konsthantverkarna tidigt in i Hälsingland för att hålla öppet hus i sina ateljéer.

Med åren har det blivit allt mer tungt för järngänget som hållit i trådarna inför torsdagens och fredagens öppethållande. Därför har konstnärerna i år Lions club Hudiksvall som samarbetspartner.

Keramikerna Ulla Florén, Kajsa Gustavsson och Margareta Erwald är väldigt nöjda.

- Vi är trettio deltagare i år, säger Margareta Erwald. Så många har vi inte varit tidigare.

Många har varit med i åratal, andra kommer till eller står över något år. Två namn är helt nya för året - Lina Lotta Lundberg, silversmeden i Njutånger, och Elena Sahlin, konstnären som bor i Stockholm men sommartid i Bergsjö och nu visar sitt måleri på Bergsjögården.

Konstnärerna tycker att det är skönt när någon annan tagit över arrangörskapet och är glada över den tryckta kombinerade presentation/affisch/karta som är ny för i år.

- Vi i Lions tycker att det är roligt att kunna göra en insats på hemmaplan, säger Kerstin Holmberg.

Kartmakaren Lasse Andersson tycker att samarbetet med konstnärerna i Hudiksvall och Nordanstig är spännande och räknar med att det här är upptakten till flera års samarbete.

Mer läsning

Annons