Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sam" från Hälsingland hyllades stort på Idrottsgalan – fick ta emot Sportspegelpriset: "Vill tacka Sverige"

Salem Zahda Aldarcazallie, som bor i Ljusne, fick i kväll ta emot TV-sportens Sportspegelpris.
Efteråt hyllades han stort av ett fullsatt Globen som länge, länge stod och applåderade "Sam".
– Det är fantastiskt att stå här med mitt pris. Alla idrottare är en familj, vi pratar samma språk, sade han.

Läs också: De tog hem priserna på Idrottsgalan

Sommaren 2014 flydde Salem Zahda Aldarcazallie till Sverige från ett krigshärjat Syrien. Sedan dess har han försökt bygga ett nytt liv i Ljusne, Hälsingland. En av de viktigaste delarna har varit att döma fotboll. Precis som "Sam" gjorde i Syrien där han var domare på hög nivå.

Under måndagskvällen var han en av alla gäster på Idrottsgalan. Och när en och en halv timme av årets gala pågått stod Salem Zahda Aldarcazallie på scenen – inför alla idrottsstjärnor i Globen. Han hade precis fått ta emot Sportspegelpriset.

Han var rörd i sitt tacktal.

– Det är fantastiskt att stå här med mitt pris. Alla idrottare är en familj, vi pratar samma språk. Jag vill dela detta med alla idrottare som lämnat sina länder för att söka fred. Jag vill tacka Sverige som land och hela folket för allt ni gjort. Jag vill tacka Hälsinglands fotbollsförbund också, alla som jobbar där. Sedan vill jag tacka min släkt i Syren och alla mina vänner.

När "Sam" var klar stod hela Globen upp och hyllade honom. Applåderna pågick i ett par minuter och flera idrottsprofiler zoomades in och verkade tagna av "Sams" fantastiska historia.

Dan Berg, som hjälpte Sam att börja döma i Sverige, gick upp på scen och tog emot priset tillsammans med Salem. De fick varsin trofé.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik