Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sally trivs i huvudroll

Ska Edsbyn få en rolig säsong hänger mycket på att de centrala mittfältarna får spelet att stämma. Inga problem tror Sally Eliasson.

Annons

– Jag älskar att spela där och man har bättre koll på bollen där än på kanten. Det känns jättebra inför premiären, säger 17-åringen.

Edsbyn har tappat flera tongivande spelare inför den här säsongen. Men det är glömt nu. En fin försäsong och nyförvärv som levererat direkt gör att Edsbyn kan sätta ribban hyggligt högt.

– Vi har blivit taggade av att få lite nya spelare och nya tränare. Vi har tränat mycket på att spela efter marken och även gjort det under försäsongsmatcherna. Hoppas vi kan hålla i det i serien så blir det bra, säger Sally, som trots att hon bara fyller 18 år nu står för sin tredje säsong som A-lagsspelare.

– Jag börjar faktiskt känna mig lite rutinerad. Jag har varit skadefri hela vintern och kunnat träna bra, det är inte så vanligt. Så det känns jättebra. Och jag gillar att spela centralt så man får vara spelfördelare och ha mycket boll.

Hur bra är ni i år tror du?

– I fjol hade vi som mål att vara bästa hälsingelag i serien, det gick ju sådär. Det viktigaste för oss är att ha roligt när vi spelar, då kommer det också gå bra. Det har vi visat under våren.

Edsbyn har i år spetsat truppen med några tjejer från Bollnäs. Arleena Paanalahti, Felicia Lindberg och Åsa Magnusson är trion som kommit till, och tränaren Lars Hedin gillar det han sett av dem – och är särskilt imponerad av Paanalahti.

– Hon är nog den bästa 99:an i Hälsingland, och gjuten i startelvan. Hon kan gå väldigt långt, det är upp till henne, säger han.

I premiären på lördag väntar förra säsongens topplag Stensätra från Sandviken. Laget spelar rätt tufft och förra säsongen föll Edsbyn hemma mot dem och kryssade borta.

– Jag vet väldigt lite om Stensätra, det har nog Per-Olov (Eliasson) och Håkan (Brindholm) bättre koll på. Jag var inte med i förstalaget så mycket ifjol. Men de ska vara ett av topplagen vad jag vet, säger Lars Hedin.

– Det jag minns är att de avgjorde mot oss på Ön i sista sekunden, säger Sally Eliasson.

Dags för revansch alltså...