Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sällskap och spänning på ett bräde under spelkonvent i Söderhamn: "Man träffas och har roligt"

– Det blir ofta 75 procent spel och 25 procent kaffe, säger Mats Jonsson som ordnade brädspelkonvent i Söderhamn på international table top day.

Mats Jonsson och Fredrik Larsson är entusiaster av brädspel av annan sort är traditionella varianter som Monopol och Trivial Pursuit. När det sista april var "international table top day", hobbyspelens egen dag, passade duon på att ordna ett brädspelkonvent på Studiefrämjandet i Söderhamn.

Där firades spelformen snarare än Valborg. Tjusningen?

– Det blir ofta 75 procent spel och 25 procent kaffe. Man pratar om en massa annat. Vissa spel gör att man ser det bästa och sämsta hos sina vänner. Tjusningen är komplicerad, säger Mats Jonsson och skrattar.

Vid borden intill rullar tärningar och regler tyds. Runt ett bort bygger spelarna upp en civilisation med blandad framgång i spelet Settlers. Mats Jonsson tipsar om Youtube och föreningen Sverok där människor med spel som hobby kan få spelvänner och kontakter. Ett bra spel att börja med är just Settlers.

– Det är en bra inkörsport till tyngre brädspel, om man får säga så, säger Mats Jonsson.