Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljpersonal till Edsbyn

Drivex Mekaniska AB i Edsbyn köper tillbaka hela det produktprogram, som är en del i Mählerskoncernen och som har sålts via engcon Sweden.

Men i april återgår Drivex till sitt ursprung hemma i Edsbyn.

– Denna förändring kommer gagna båda varumärkena engcon och Drivex eftersom vart och ett av bolagen kan fokusera än mer på sitt eget varumärke och kärnverksamhet. Det blir mera plats för själ och hjärta i respektive varumärke vilket är en förutsättning för produkternas utveckling, säger Stig Engström, engcongruppens grundare och huvudägare.

Drivex Mekaniska AB i Edsbyn producerar redskap till traktorer och hjullastare.

Nyordningen kommer även att innebära en omorganisation, där delar av engcongruppens säljpersonal följer med till Drivex Mekaniska AB och basen för försäljning och tillverkning flyttas till Edsbyn.

Kunderna kommer med andra ord att mötas av samma personal som tidigare.

engcongruppen har under de här åren utvecklat Drivex produktsortiment med många nya produkter och nyligen lanserades ett komplett traktorpaket.

Även Mählers uppdaterade snölastare för hjullastare och traktor, som ursprungligen kommer från Arbrå, blir nu en blå produkt från Drivex och får komma hem till Hälsingland.