Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sälj inte Stenegård

Ljusdals kommun har beslutat att turism är ett av de tre viktigaste näringsbenen att stå på och att Järvsö är navet och huvudort för turismen.

Ändå överväger man att sälja Stenegård, som i dag är den enda turistiska verksamhet som kommunen har i Järvsö – allt annat drivs privat, Järvzoo, Bergcykelparken, Järvsöbacken med flera.

Jag har under sommaren varit uppe på Stenegård ett antal gånger och det har varje gång varit fullt på parkeringen och mycket människor som rört sig på gården. Det har varit välskött och trivsamt. De som jobbar på Stenegård vittnar om att stämningen och kundernas omdöme varit positivare än tidigare. En eloge till kommunens fastighetsavdelning!

Den 22 juli besökte jag Stenegård och BAO-konserten. En helt underbar konsert som förstärktes av omgivningen. Det finns inte någon anläggning i kommunen och säkert heller inte på så många ändra ställen i vårt land, som kan mäta sig med Stenegård för liknande arrangemang. Trots att Stenegård lär vara en av de dyraste arenorna för konserter så kommer arrangörerna hit. Att man är dyr beror på, vad jag förstår, att andra kommuner inte tar betalt för hyra på samma sätt, därför att man ser den vinst konserten ger i goodwill och de pengar den genererar i övrigt.

Enligt uppgift finns inte någon offentlig trädgård i Sverige som går med vinst. Däremot ser många kommuner sina trädgårdar som vinstdrivande på annat sätt, genom att de besökande också spenderar pengar på andra ställen i kommunen. Finns det någon sådan mätning gjord kring Stenegård?

Jag tycker också att det är lite konstigt att kommunen tydligen är beredd att köpa in Ljusdals folkpark, som behöver rustas, om man samtidigt ska sälja Stenegård, som är rustad och redan är etablerad som attraktion långt utöver kommungränserna

Bevara Stenegård i kommunens ägo och se den som den tillgång den är!

Carin Johnson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel