Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salem Al Fakir hoppas på lyft i USA

Salem al Fakir satsar på USA. Nu är han på plats i Kalifornien.
- Förhoppningarna med resan till Los Angeles är att kolla läget, titta vad det finns för intresse, säger Salem Al Fakir.

Salem Al Fakirs senaste cd "Astronaut" släpptes 18 mars och fick överlag positiva recensioner. Nu är han nyfiken på om den kan hitta en publik utomlands.
- Det finns ingenting som säger att den inte skulle funka, men så mycket brus som det är med allt annat så är det jättesvårt, men jag går från låt till låt till stund till stund. 

Är det en dröm att lyckas i USA?
- Nej, det är det faktiskt inte. Europa är väl det. Nej, men allt är en utmaning och jag vill inte missa en chans om den finns.
Får många musiker är Staterna den största utmaningen som finns. Om man lyckas kan det bli enormt.
- Man får ju välja och se hur mycket man vill lägga på en satsning i USA. För att bli stor här är det många timmar på vägarna för väldigt lite betalt, skrattar Salem Al Fakir. Det måste tajmas rätt och göras rätt. Det är en fråga som vi ska ta ställning till senare.
Biltokiga Al Fakir har hyrt en riktigt stor Suburban och tänker åka omkring och upptäcka staden med drygt 13 miljoner invånare.
- Det var väldigt mäktigt att flyga in över staden. Den är sååå stor. 

Salem Al Fakir bjuder på låtar från sina två plattor när han spelar på klassiska Viper Club på Sunset Boulevard.
- Musiken kan tala för sig själv och sen kan jag inte vara på något annat sätt än jag är. Jag får se till att låtarna funkar. Jag var lite nervös, för jag var lite rädd för mellansnacket, men det gick bra och nu är jag inte nervös längre.
Han ska turnera i Sverige i sommar, men inte lika mycket som ifjol. Faktum är att Salem ställde in tre konserter i Östersund, Sundsvall och Örnsköldsvik på grund av resan till Los Angeles.
- Det var tråkigt, men de blir av vid en senare tidpunkt, lovar han. 

Klart är att Salem Al Fakir ska sjunga för kronprinsessan Victoria igen. Han gjorde det för två år sen och är inbjuden till 32-årskalaset i Borgholm den 14 juli tillsammans med schlagervinnaren Malena Ernman, Orup och Lena Philipson. 

Keijo Liimatainen/TT Spektra