Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Såldes för 10 miljoner

Tre bostadsfastigheter i centrala Ljusdal har bytt ägare. För hyresgästerna ska affären inte innebära någon förändring. Men för köparen och säljaren är den gemensamma nämnaren förnyelse.

Annons

Lars Jonsson har förvaltat de tre fastigheterna i Ljusdal i tjugo år.

– Vi har funderat en längre tid på att sälja. Nu dök det upp en bra och seriös köpare som kommer att förvalta dem på ett bra sätt och det är viktigare än priset, säger han.

Fastigheterna har sammanlagt 25 hyresgäster och såldes för 10 miljoner kronor. Verksamheten kommer att fortsätta som tidigare och för de boende ska affären inte innebära någon förändring.

Nyblivne ägaren, 52-årige Benny Scherdin, ser fram emot att driva verksamheten. Han bor i Hudiksvall men har under flera år drivit styr- och reglerteknikföretaget, Styr Energiservice, som verkar både i Ljusdal och i hemstaden. I samband med att omsättningen ökade rejält 2006, kände Benny Scherdin att det var dags för nya utmaningar.

I stället för att sätta sig ner och låta pengarna rulla in sålde han företaget till två anställda.

– Egentligen var man kanske dum som inte satt kvar. Men killarna har ju fått utbildning under resans gång och det är de som gör jobbet. Jag kan inte bidra med några tekniska detaljer och då känns det bättre att jag provar något nytt, säger han.

Ljusdal kändes som en naturlig plats att satsa på, eftersom Hudikbon redan hade kontakter i näringslivet.

– Jag hoppas kunna göra en liknande resa igen. Det är det som är drivkraften och ger tillfredställelsen, att få det att snurra och att skapa arbetstillfällen åt folk.