Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sålde alkoholtill ungdomar

En man i 45-årsåldern har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för smuggling och olovlig försäljning av alkoholdrycker.

Annons

Mannen, som är bosatt i kommunens västra delar, har dömts av Hudiksvalls tingsrätt. Under tiden december 2009 och mars 2010 arbetade han på en ort i södra Sverige. Då gjorde han tillsammans med arbetskramrater upprepade resor till Tyskland, där han inhandlade sprit, vin och öl. Han har erkänt att han infört 50 liter sprit, 450 liter vin och 550 liter öl, men att allt varit avsett för eget bruk.

Flera ungdomar vittnade i rätten om att de vid upprepade tillfällen besökt mannen i dennes bostad och då köpt cider och öl. Vid köptillfällena var ungdomarna i åldrarna 13 till 16 år.

45-åringen har erkänt att han sålt ett 30-tal flak cider och starköl till 5-6 ungdomar utan att ha frågat efter deras ålder, men förnekade att han skulle ha sålt någon sprit.

Som bevisning fick rätten se fotografier, vilka togs i sambad med husrannsakan i mannens bostad. Tingsrätten tolkade bilderna som att ett rum i mannens bostad gav intryck att vara en mindre butik där både sprit, vin och öl fanns uppradade längs väggarna och där det även fanns kundkorg och ett kassaskrin. Detta tog rätten som bevis för att spriten inte varit avsedd för eget bruk utan för försäljning.

Mot den bakgrunden dömde tingsrätten mannen för smuggling och olovlig försäljning av alkoholdrycker till villkorlig dom och 120 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar ett fängelsestraff på fyra månader.