Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkra Losvägar krav på kommunen

/
  • Välbesökt möte i Los. Conny Englund framhöll behovet av fler lägenheter med hyresrätt.

Bygderådspengar, vägbelysning och gång- och cykel väg var några punkter som Losborna ville diskutera med maktens män.

Annons

På söndagseftermiddagen hade Los bygderåd ett öppet möte med kommunalrådet Roland Bäckman (S) och oppositionsrådet Lasse Molin (M).

Mycket av träffen handlade om den osäkerhet som Losborna känner när gatubelysning tagits bort från en del byar och gång- och cykelvägen genom byn inte har blivit av.

– Vi ska fortsätta att bearbeta Trafikverket och hjälp till ni också genom att till exempel bygderådet skickar in synpunkter och incidentrapporter, säger Roland Bäckman.

När det gäller gatubelysning framhöll både Bäckman och Lasse Molin hur viktigt det är att följa upp gatubelysningspolicyn.

– Vi satsar 16 miljoner kronor på några år på gatubelysning och då bör det bli riktigt, säger de.

Sara Bäck bor med man och sju barn på Milberget efter Fågelsjövägen. Hon är kritisk till gatubelysningspolicyns krav på att det ska vara tre hus med fastboende.

– Vi är nio personer i två hus. Det borde väga lika tungt som om det till exempel bor tre personer fördelade på tre hus, säger Sara Bäck.

Gång- och cykelvägens tillkomst föll för ett antal år sedan på en markägares ovilja. Losborna framhöll att läget är annorlunda nu och att det behövs göras något innan det händer någon svår olycka.

Roland Bäckman förklarade den regionala rollen i gång- och cykelvägfrågan och lovade fortsätta att verka för den.

Annons