Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknar skyltar i nationalparken

Nu är nya Hamra nationalpark invigd och skogsmuseet i Börningsberget restaurerat för 300 000 kronor enligt skylt, jag tycker själv att det inte passar in med blanka plåttak där, men det är min mening.

Annons

Tillbaka till ämnet och det är om alla vackra namnskyltar i trä som har funnits i området men som nu till 80–90 procent har rasat ner eller håller på att göra det. Förfallet gör ont hjärtat och jag vet många fler som tycker samma sak.

Åker man in på Börningsbergsvägen från E 45 så ligger första skylten vid Kattugglebacken, sedan fortsätter det om man åker vidare på den vägen. Det är även samma förfall på Flärksjövägen, Kolonatvägen och fler vägar.

Erik Mattsson skulle nog le från himlen och även de andra som var med att tillverka skyltarna om de skulle återuppstå igen som fina konstverk.

Bolaget som då satsade pengar och arbetskraft på att sätta upp dessa skyltar hette Domänverket, numera heter nu Sveaskog. Det är kanske mycket begärt att tro att Sveaskog har något intresse av att sätta upp skyltarna igen och återge området den status som det en gång hade.

Folket som åker till Börningsberget åker faktiskt runt på vägarna och tittar, de kanske vill veta vad sjöar och vad annat heter. För det tyckte jag var intressant när jag åkte där när skyltarna var fina, fast det är tyvärr många år sedan.

Är det någon som kan ge ett svar på vad som kommer att hända med skyltarna, eller kommer de att få murkna bort?

S. Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel