Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknar kandidater till mandaten

Det gick framåt för posk, partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, i valet i Hudiksvall-Idenors församling. I ett minskat kyrkofullmäktige tog de ett nytt mandat, men det blir i praktiken en tom stol. Partiet får sju mandat, men har bara sex ledamöter på listan.

– Vi har inte hittat fler kandidater, så nu har vi blandade känslor inför resultatet. Men det är roligt också, och vi har känt att folk uppskattar att det är kyrkoaktiva människor inom kyrkopolitiken, säger partiföreträdaren Ragnar Sidenvall, Hudiksvall.

Kyrkofullmäktige i Hudiksvall-Idenor minskas från årsskiftet från 25 till 19 ledamöter. Sju av mandaten tillhör alltså, enligt den preliminära röstsammanräkningen, av posk. Arbetarepartiet socialdemokraterna har sex mandat, centerpartiet två och moderata samlingspartiet fyra mandat. Den slutliga sammanräkningen av valresultaten ska vara klar senast den 8 oktober.