Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saklighet i badfrågan, tack

Alliansen Söderhamn har deklarerat att vi inte tycker att utomhusbadets förening ska ha ytterligare 150 000 kronor per år utöver de 200 000 kronor man redan får i driftbidrag av kommunen.

Vi tycker heller inte att kommunens skattebetalare ska fortsätta att subventionera ytterligare för ett återuppbyggt inomhusbad i Ljusne.

Vi i Alliansen är ärliga och konstaterar att vi inte har råd med allt till alla. Vi måste nu ändra riktning och framför allt prioritera skolan och omsorgen i Söderhamns kommun.

När vi berättat detta går Socialdemokraterna i taket. Kommunfullmäktiges ordförande John Staffas (S), som gör sig till ensam företrädare för alla de rödgröna partierna, påstår till och med att vi ljuger (8/4). Valårsnerverna framträder tydligt.

Saken är den att kommunfullmäktige redan år 2002 lade ner utomhusbadet i Ljusne men med löftet att låta det finnas kvar om föreningslivet skulle lyckas driva det vidare (formellt genom beslut i § 144 2002-11-25). Fullmäktigeordförande Staffas (S) påstående är således väldigt anmärkningsvärt.

Socialdemokraterna har dessutom själva yrkat och beslutat att badet skulle drivas självfinansierat från år 2006, alltså utan något kommunalt driftsbidrag (genom beslut i kommunstyrelsen § 75 2004-04-01). När detta sedan inte har fungerat och föreningen krävt fortsatt driftbidrag och nu till en, enligt vårt tycke, orimlig nivå, låter Socialdemokraterna detta fortskrida. Ingenting tycks nekas valdistriktet Ljusne.

Vi i Alliansen ser hela kommunen. När socialdemokraterna lät hot om att lägga ner skolorna i Trönö, Mo och Stråtjära hänga över byarna såg vi till att detta ska göras till en valfråga. Vi prioriterar skolan och omsorgen i hela kommunen medan Socialdemokraterna prioriterar ett enskilt valdistrikt framför allt annat.

Jan-Eric Berger (C)

Peter Olsson (C)

Viktor Wärnick (M)

George Ayres (M)

Kent Landell (FP)

Bengt Hedman (KD)

Alliansens representanter i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel