Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saklighet i badfrågan, tack

Alliansen Söderhamn har deklarerat att vi inte tycker att utomhusbadets förening ska ha ytterligare 150 000 kronor per år utöver de 200 000 kronor man redan får i driftbidrag av kommunen.

Annons

Vi tycker heller inte att kommunens skattebetalare ska fortsätta att subventionera ytterligare för ett återuppbyggt inomhusbad i Ljusne.

Vi i Alliansen är ärliga och konstaterar att vi inte har råd med allt till alla. Vi måste nu ändra riktning och framför allt prioritera skolan och omsorgen i Söderhamns kommun.

När vi berättat detta går Socialdemokraterna i taket. Kommunfullmäktiges ordförande John Staffas (S), som gör sig till ensam företrädare för alla de rödgröna partierna, påstår till och med att vi ljuger (8/4). Valårsnerverna framträder tydligt.

Saken är den att kommunfullmäktige redan år 2002 lade ner utomhusbadet i Ljusne men med löftet att låta det finnas kvar om föreningslivet skulle lyckas driva det vidare (formellt genom beslut i § 144 2002-11-25). Fullmäktigeordförande Staffas (S) påstående är således väldigt anmärkningsvärt.

Socialdemokraterna har dessutom själva yrkat och beslutat att badet skulle drivas självfinansierat från år 2006, alltså utan något kommunalt driftsbidrag (genom beslut i kommunstyrelsen § 75 2004-04-01). När detta sedan inte har fungerat och föreningen krävt fortsatt driftbidrag och nu till en, enligt vårt tycke, orimlig nivå, låter Socialdemokraterna detta fortskrida. Ingenting tycks nekas valdistriktet Ljusne.

Vi i Alliansen ser hela kommunen. När socialdemokraterna lät hot om att lägga ner skolorna i Trönö, Mo och Stråtjära hänga över byarna såg vi till att detta ska göras till en valfråga. Vi prioriterar skolan och omsorgen i hela kommunen medan Socialdemokraterna prioriterar ett enskilt valdistrikt framför allt annat.

Jan-Eric Berger (C)

Peter Olsson (C)

Viktor Wärnick (M)

George Ayres (M)

Kent Landell (FP)

Bengt Hedman (KD)

Alliansens representanter i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel