Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sajt hänger ut fler "varghatare"

Över hundra jägare och "varghatare" pekas ut på en hemsida som vill värna rovdjuren.

– Det känns fruktansvärt obehagligt och olustigt, säger Per Wetter, från Gnarp, som har polisanmält sidan.

Annons

Instruktioner till hur man saboterar en jakt, eller gör om älgpasset till en fälla som rasar ihop när någon klättrar upp i det. Det är något av allt som finns på rörelsen Protect The Predators hemsida. På sajten hängs jägare och andra "varghatare" ut med både bilder och kontaktuppgifter på en karta.

I Hälsingland finns tolv personer utpekade. Framförallt handlar det om personer som varit aktiva i vargdebatten på något sätt i olika medier.

Per Wetter, från Gnarp, finns med bland de utpekade jägarna och han har polisanmält sidan.

– Det strider mot lagen att hänga ut människor på det sättet. Sidan känns extrem och hotfull och man vet inte vad de som går in och tittar på sidan kan ta sig till. Det är många som mår dåligt av det här, säger han.

Åke Berglin, från Jättendal, är också upprörd över att finnas med i registret.

– Det är löjligt. Att polisen godtar att de lägger ut namnen är ju inte riktigt rätt, men jag tycker man ska våga stå för sina åsikter, säger han.

Hemsidans medlemmar är anonyma, men svarar via mejl till tidningen:

"Eftersom som värnare har blivit kartlagda under en längre tid och får dagligen utstå hot från jägare och varghatare så tycker inte vi det är mer än rätt att göra det samma tillbaka, enda skillnaden är att vi hotar inte eller har vapen vi förmedlar bara information."

Annons