Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK öppnar för att värva efter talangens avhopp – men Rehnvall är inte aktuell

Sandvikens andramålvakt Alexander Larsson har tackat nej till a-lagskontrakt. Nu står klubblöse Henrik Rehnvall redo för ett bud, men Magnus Brodén utesluter en övergång. – Han är inte aktuell, säger nye SAIK-tränaren.

LÄS ÄVEN: Var tänkt som reserv bakom Othén - nu lägger talangen ner elitsatsningen

Alexander Larsson, född 1997, erbjöds chansen att bli reserv bakom landslagsmålvakten Joel Othén i Sandviken efter att Martin Falk slutat och Abbe Bodin flyttat till Kalix.

Under onsdagen berättade Alexander Larsson att han tackat nej till a-lagskontrakt. Det innebär att Robin Paschen, född 1998, är nästa målvakt bakom Joel Othén – såvida klubben inte har för avsikt att förstärka utifrån.

LÄS ÄVEN: Rehnvall hyllas av fansen efter att ha nobbats av Broberg

Tio mil norr om Sandviken, i Kilafors utanför Bollnäs, finns en etablerad elitseriemålvakt i Henrik Rehnvall som något oväntat inte fick förlängt kontrakt med Broberg tidigare i vår. Men någon kontakt med Sandviken har han inte haft.

– Nej, jag har inte pratat med någon klubb. Men jag tränar på och försöker hålla mig i så bra form som möjligt. Jag är fortfarande sugen på att spela och har tänkt tanken att det här kan bli en sen grej. Det kan hända saker ända in i augusti och september, säger 30-åringen.

Skulle SAIK vara intressant om de ringde?

– Jag skulle absolut lyssna på vad de hade att säga.

LÄS ÄVEN: Brodén och In-Fa-Lin tar över Sandviken

Enligt nye tränaren Magnus Brodén funderar SAIK på hur man ska lösa målvaktsfrågan. Alternativen är unge Robin Paschen eller att värva utifrån.

– Först och främst är det jättetråkigt att Alex valt att göra så här, men det är stort av honom att ta beslutet så tidigt. Han tyckte att det var tufft med träningen, så det var okej, säger Magnus Brodén.

– Robin Paschen som är uttagen i landslaget (observationstruppen för P19) tränar med oss just nu. Vi har inte riktigt tagit beslut om vi ska hitta något eller låta Robin vara andremålvakt. Men det ska vara någon som passar in, för det är tufft att ta upp konkurrensen med Joel.

Magnus Brodén utesluter däremot en lösning med Henrik Rehnvall.

– Han är inte aktuell, säger SAIK-tränaren, utan att vilja gå in på varför.

– Det håller vi för oss själva.