Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin är en katastrof för Socialdemokraterna

Annons

I likhet med opinionsstödet för Socialdemokraterna fortsätter förtroendet för partiledaren Mona Sahlin att rasa. Det framgår av den Sifoundersökning som Aftonbladet i går publicerade. Bara en dryg fjärdedel av de tillfrågade uppgav att de har stort eller mycket stort förtroende för S-ledaren. Bland partiledarna är det bara Lars Ohly som ligger sämre till.

För politiker är förtroende elementärt. Utan förtroende blir man inte vald. Därför är det här inget annat än en katastrof för Mona Sahlin. Och på samma sätt är Sahlin en katastrof för Socialdemokraterna.

De socialdemokratiska partistrategerna borde kanske ställa in sitt påskfirande och i stället använda resterande del av stilla veckan till att försöka komma fram till hur de ska förhindra att korthuset helt faller samman.

Allt var frid och fröjd så länge Sahlin var tyst och sköt alla politiska besked på framtiden. När Sahlin började agera och ge besked så havererade allt.

Just nu verkar Sahlins enda räddning vara att förtroendet för alliansen sviktar. På egen hand verkar hon inte förmögen att nå någon framgång.

Mer läsning

Annons