Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säger upp sig efter 30 år i kommunen

Efter drygt 30 år i Nordanstigs kommuns tjänst, slutar Mona Franzén-Lundin, och börjar pendla till ett nytt jobb i Söderhamn.

Hon har jobbat i Nordanstigs kommun sedan 1983, bland annat inom skolverksamheten och senast som kvalitets- och utvecklingschef. I fjol tjänstgjorde hon flera månader som kommunchef , tills Fredrik Pahlberg fyllde upp den stolen.

Nu väljer Mona Franzén-Lundin att lämna Nordanstigs kommunhus och blir efter årsskiftet rektor på CFL, Centrum för flexibelt lärande, i Söderhamn – en del i utbildningsförbundet där även Nordanstigs kommun ingår.

Nu städar hon tjänsterummet och går på semester de veckor som återstår av året och i veckan skickade hon tack- och farvälbrev till sina kollegor, där hon bland annat skrev:

"Då jag genom åren samlat kunskap och erfarenhet om kommunen så känner jag mig som ett levande arkiv och en kunskapsbank för Nordanstigs kommun. Jag kommer de närmaste veckorna avsluta mina uppdrag och tömma mina pärmar och hyllor så kom gärna förbi om det finns några funderingar eller om jag har något ni kan ta över eller ha nytta av".

– Det jag gjort är ett exempel på vad man kan göra hos en och samma arbetsgivare. Allt har varit trevligt och jag har trivts jättebra.

Men nu slutar du?

– Utbildningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat, så jag har valt att gå tillbaka till skolan. Det blev väldigt snabbt, och inte vad jag hade tänkt. Men det ska bli spännande och intressant och jag är tacksam att jag får den här möjligheten.

Tidigare chefer har blivit konsulter här – blir du det också?

– Nej, jag kommer att ha fullt upp. Jag går in med all energi för att göra ett bra jobb dit jag kommer.

Ska du bo kvar i kommunen?

– Jag trivs verkligen i Nordanstig och har mina rötter här. Det finns stora möjligheter att pendla.

Mona Franzén-Lundin har även sökt tjänsten som utbildningschef i Ljusdal .