Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saftiga rågsiktsrutor

Räcker till ungefär tolv bitar.

Annons

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk
25 g smält smör
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
8 - 9 dl rågsiktsmjöl

1) Sätt ugnen på 230 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör ut jästen.
2) Häll i smält smör, salt, sirap och rågsiktsmjölet, lite i taget.
Blanda ihop till en ganska lös men smidig deg.
3) Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
4) Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20 x 30 cm.
Tryck ut ett rutmönster, ca 4 x3 st, med en degskrapa i degen.
5) Strö lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått en fin färg, ca 12-18 minuter.