Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saftiga rågsiktsrutor

Räcker till ungefär tolv bitar.

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk
25 g smält smör
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
8 - 9 dl rågsiktsmjöl

1) Sätt ugnen på 230 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör ut jästen.
2) Häll i smält smör, salt, sirap och rågsiktsmjölet, lite i taget.
Blanda ihop till en ganska lös men smidig deg.
3) Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
4) Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20 x 30 cm.
Tryck ut ett rutmönster, ca 4 x3 st, med en degskrapa i degen.
5) Strö lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått en fin färg, ca 12-18 minuter.