Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så stöttas familjen till den anklagade chefen: "Vi har kontakt hela tiden"

Migrationsverkets chef i Söderhamn anklagas för trakasserier och kränkningar mot kvinnliga medarbetare. Nu har myndigheten satt in krisstöd – även till den anklagade chefens familj.

Migrationsverkets enhetschef i Söderhamn är arbetsbefriad och utreds för påstådda trakasserier och kränkningar mot personalen.

Läs mer: Chef på Migrationsverket i Söderhamn utreds – anklagas för trakasserier mot kvinnlig personal

Under tiden som utredningen pågår har Migrationsverket satt in krisstöd till sin personal. Det berättar Joakim Jansson, som är sektionschef för Migrationsverket i Gävleborg och Dalarna.

– Vi har gått ut till samtliga medarbetare på enheten och erbjuder stöd för den som känner sig berörd av det här. De behöver inte motivera någon särskild orsak, det räcker att man tillhör den här enheten och känner ett behov av stöd, säger han.

Det är allvarliga anklagelser som riktas mot enhetschefen. Samtidigt har nyheten om anklagelserna uppmärksammats stort i regionala medier.

Läs även: Migrationsverket granskas – genomlysning av hela verksamheten

Har du haft någon kontakt med den anklagade enhetschefen?

– Utifrån ett arbetsgivarperspektiv och som hans närmsta chef har jag kontakt med honom hela tiden. Dels för att fortlöpande informera om vad som händer, dels för att erbjuda det stöd vi har möjlighet att ge våra anställda.

Oavsett om anklagelserna är korrekta finns det oskyldiga familjemedlemmar som påverkas av detta och medierapporteringen. Hur hanterar ni det?

– Vi erbjuder även dem samma typ av stöd.

Hur har de anställda reagerat?

– Vi är alla berörda, som har jobbat på enheten och i organisationen. Nu värdesätter vi saker som att föra en tät dialog för att alla ska få veta vad som händer och försiggår, säger Joakim Jansson.