Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så storsatsar vi på bevakningen av lokalfotbollen – 23 matcher TV-sänds

Nu drar fotbollssäsongen igång – och därmed en helt ny satsning på lokal fotboll. Bara i vår kan du se 23 livesända matcher på helahalsingland.se – Det känns både häftigt och unikt att vi kan ge våra läsare och tittare denna möjlighet, säger Fotbollspulsredaktör Rikard Bäckman.

Mittmedia Sport storsatsar på lokalfotbollen under 2016. Förra året erbjöd vi texter på alla matcher ner till division 4 herr och division 2 dam. Nu utökar vi bevakningen på fler seniorserier – ner till division 6 herr och division 3 dam.

– Jag började själv min bana som journalist med att skriva matchreferat från fotbollsmatcher i lägre serier. Att vi nu är tillbaka där känns fint, och jag vet att det är något som våra läsare har saknat, säger Rikard Bäckman.

Hela listan: Här är fotbollsmatcherna som vi TV-sänder under våren

Det är den nya sportroboten Rosalinda, utvecklad av United Robots med Mittmedia som en av delägarna, och som redan har gått på export till andra tidningshus, som ger möjlighet till den heltäckande bevakningen av seniorfotbollen.

– Som användare kan jag följa just mitt favoritlag i division 5 eller 6, och hänga med i hur det går på ett annat sätt än att bara läsa tabellen. Under våren kommer man också att kunna få en pushnotis i våra mobilappar när det händer något i just ditt lag, säger biträdande sportchefen Henning Johannesson, som drivit sportrobot-projektet.

Livesändningar av lokala fotbollsmatcher blir också en av hörnstenarna i den nya fotbollsbevakningen. Totalt blir det 23 lokala fotbollsmatcher som sänds under vårsäsongen.

– Vi har redan tjuvstartat med att TV-sända några matcher, något som har fått bra genomslag sett till tittarsiffror. Dessutom kommer vi sportreportrar i Hälsingland att ge er läsare lite nya grepp utöver den traditionella matchbevakningen, så som längre och mer djupgående reportage och listor. Saker som vi vet uppskattas, säger Rikard Bäckman.

Fakta: Rikard Bäckman

Ålder: 31.

Bor: I Hälsingland.

Familj: Tillsammans med Fanny.

Yrke: Sportjournalist.

Aktuell: Redaktör för livesänd fotboll på helahalsingland.se

Fakta: Rosalinda

Ålder: Född i december 2015.

Bor: I en dator, app eller tidning nära dig.

Familj: Ensamstående.

Yrke: Robotjournalist.

Meriter: Nominerad till Årets förnyare på MegAwards vid mediedagarna i Göteborg den 7 april.

Aktuell: Börjar skriva texter på helahalsingland.se