Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska skid-SM klara snöbristen

Nu finns en plan för hur snöbristen på Östra skidstadion ska lösas.

Vårvärmen bara fortsätter. Men Hudiksvalls IF står fast vid att de avslutande SM- och cup-tävlingarna i längdskidor kommer arrangeras på Östra skidstadion i slutet av mars.

Nu är det klart att det blir skogarna i Hassela som får förse arrangemanget med snö om värmen fortsätter.

– Det blir samma upplägg som vi hade 2005 när det var liknande snöbrist, säger skidbasen i Hudiksvalls IF, Stefan Skalman.

Enligt planeringen ska snön transporteras ner till Hudiksvall under nästa vecka och sedan läggas ut på spåren. Går allt som planerat kommer spåren kunna öppna för träning onsdagen den 19 mars, dagen innan tävlingarna drar i gång.

– Man vet ju aldrig, det kan ju bli tokvarmt, men förhoppningarna är nu att vi ska kunna köra det med tillkörd snö, säger Stefan Skalman.

Kommer spåren bli lika tröga som under Vasaloppet tror du?

– Givetvis svårt att säga redan nu. Det blir kanske inte optimala spår som om det varit fem-tio minusgrader ute, men jag tror att åkarna är så duktiga i dag att de behärskar åkningen oavsett underlag.

Stefan Skalman har inte sett några väderleksrapporter med nalkande minusgrader. Men han vet i alla fall vad han hoppas på.

– Man hoppas ju att HuFF får spela sin match i helgen, också kommer vintern tillbaka efter det, säger han.