Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säger Pixee Fox om kritiken mot operationerna

Pixee Fox medverkade för första gången i svenska medier under veckan som gick.
Kritiken och ilskan mot hennes val att göra mängder med operationer lät inte vänta på sig.
Nu besvarar hon kritiken:
– Det jag gör är extremt och inget gemene man ska ägna sig åt.

LÄS MER: Gävletjejen har opererat sig 16 gånger – allt för att se ut som en seriefigur

I tisdags medverkade Gävlebördiga Pixee Fox i Kanal 5:s "Outsiders". Efter det har medier över hela Sverige hakat på historien om Pixee som valt att modifiera sin kropp omfattande. Reaktionerna har strömmat in från alla håll – många tar Pixee Fox rätt att göra vad hon vill med sin kropp i försvar. Andra är mer kritiska:

"Varför? Om 20 år????" skriver en användare på Arbetarbladets Facebook som oroar sig över hur Pixee Fox kropp kommer att må i framtiden. Andra kallar hennes val för "vansinne" eller bara "sjukt".

Pixee Fox själv har inte följt reaktionerna. Hon vet hur det brukar se ut i kommentarsfälten.

– Folk får tycka precis som de vill. Men det som är galet för en person är inte lika galet för någon annan. Jag tycker att alla får göra som de vill om det inte skadar någon annan.

Det finns dock en kritik mot dig att det du gör kan ha dåligt inflytande på till exempel yngre.

– Det jag gör är extremt, jag är den enda i världen som gjort den revbensoperation jag gjort, så det säger sig självt att det inte är något som gemene man ska ägna sig åt.

Men du ser dig som någon som kan vara en förebild?

– Så här; jag säger inte att man ska operera sig – däremot så tror jag att jag kan inspirera på ett positivt sätt. Jag kan hjälpa människor som gömmer sitt riktiga jag att våga vara sig själv trots att man kanske kommer att få mycket kritik.

LÄS MER: Pixee Fox – en helt normal tjej med ett speciellt yttre: "Nu vill jag vara totalt plast"