Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så roterar Ljusdal i truppen i Svenska cupen – startspelare på bänken mot Ornäs

På onsdagskvällen kliver Ljusdal in i den första omgången i Svenska cupen.
Då väljer tränarna att ställa över några spelare som vanligen startar i serien.
– Det är bra att få speltid på de som inte har fått så mycket mot bra motstånd, säger Micke Helmersson.

I söndags var Ljusdal relativt överlägset Ornäs när lagen möttes i serien. Ljusdal vann matchen med 5–1 – och hade bud på mer.

Nu återvänder man till samma arena för att möta Ornäs i den första omgången i Svenska cupen. Tränaren Micke Helmersson tror att det kan bli en tuffare utmaning nu.

– De (Ornäs) är nog desperata efter framgång. Svenska cupen kan bli viktig för dem, säger han.

Hur ser du själv på cupen för Ljusdals del?

– Jodå, vi ska göra det så bra som möjligt. Vi har ett jätteläge att få möta bättre motstånd att mäta oss med om vi vinner den här matchen, säger Micke Helmersson, och nämner klubbar som Östersunds DFF, Sundsvalls DFF och Kvarnsveden som tänkbara motståndare i nästa runda, i och med att det är geografisk lottning.

– Och förhoppningsvis blir det en hemmamatch i så fall, säger Micke Helmersson.

LÄS MER: Toppar heta listan: "En start vi aldrig sett på den här nivån"

Han drar sig till minnes över lagets tidigare äventyr i Svenska cupen – som 2013, när Ljusdal var nykomling i division 2 och mötte dåvarande division 1-laget IFK Gävle hemma på Älvvallen.

– Det är faktiskt en av milstolparna på den här resan. Vi gjorde ett bra resultat då, men åkte på en straff i nittionde minuten, feldömd dessutom, som gjorde att vi förlorade med 0–1. Men den där matchen har vi kunnat relatera till i två-tre år, och har haft mycket att tacka cupen för, säger han.

LÄS MER: Wennberg om Ljusdals succéinledning

Ljusdalstränaren släpper startelvan till Sporten när han sitter i bilen på väg till Ornäs. Några spelare som inte fått så mycket tid i serien kommer att starta – medan andra normala startspelare kommer att få börja på bänken, som Jonnah Tönners, Matilda Wennberg och Victoria Forss.

Joline Löfstrand var borta senast och kommer nu starta som vänsterback – i samma försvarslinje kommer Frida Jonsson spela sin första match mot division 1-motstånd. Elin Ferm startar som vänstermittfältare.

– Det är bra att få speltid på dem som inte har fått så mycket mot bra motstånd, vi måste ha in tempot, säger Micke Helmersson.

Så startar Ljusdal i första omången av Svenska cupen: Linnéa Jonsson – Hanna Olsson, Frida Jonsson, Frida Pickles, Joline Löfstrand – Anna Hammergård – Karin Weinacht, Johanna Kämpe, Ellika Persson, Elin Ferm – Sanna Signeul. Avbytare: Jonnah Tönners, Matilda Wennberg, Victoria Forss, Maya Nordborg.