Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så röstar du fram Årets eldsjäl

Artikel 11 av 22
Hylla-galan 2019
Visa alla artiklar

Nu är det dags att rösta fram Årets eldsjäl! Hyllas jury har tagit fram fyra eldiga finalister som går vidare till finalomröstningen. Ta del av deras berättelser och rösta fram din favorit senast den 5 maj.

Annons

Hylla är en gala med syfte att hylla föreningar, företag och organisationer som når framgång, är modiga och medvetet ger hopp om en ljus framtid.

Eldsjälen engagerar sig ofta ideellt och anser att något är såpass viktigt att det är värt att lägga ner sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det. Det innebär att det är ni läsare som nominerar och röstar fram vinnaren.

Värd för publikpriset Årets eldsjäl är helahälsingland.se.

Rösta gratis med sms:

Skicka Eldsjäl mellanslag numret på den du vill nominera till 720 72.

Exempel: Eldsjäl 3

Sms:et är gratis.

Vinnaren kommer att presenteras och hyllas under galan den 10 maj, samt på helahälsingland.se.

Läs mer om finalisterna i reportagen (för pluskunder):

1.    Sara Wärnå  Sara Wärnå började nattvandra för sin 15-åriga dotters skull för fyra år sedan och upptäckte snart att det fanns unga på stan som verkligen behöver vuxna omkring sig. Tillsammans med sambon Jörgen Söderström blåste hon liv i den vilande föreningen Nattvandrarna, som numera bidrar till att skapa en tryggare miljö för Hudiksvalls unga och har blivit en mötesplats för föräldrar och andra engagerade vuxna.

2.    Margareta Sidenvall  Margareta Sidenvall var bara tolv år när hon bestämde sig för att bli läkare i Afrika – och så blev det också. Engagemanget i internationella frågor har funnits med henne sedan dess och i april 2017 var hon med i bildandet av Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté. Föreningen har hittills hjälpt ett 60-tal ungdomar på olika sätt, bland annat med boende.

3.    Lars-Göran ”Larra” Wallin  Lars-Göran "Larra" Wallin identifierar sig som "allmän sportnörd" och har ett brett engagemang i Hudik Björkberg IBK. Han började som lagledare för åtta år sedan och sedan gick det fort – snart hade han en fot inne både här och där i klubben. Allra helst skulle han vilja se en ordentlig satsning på innebandyns juniorer.

4.    Anna-Lena Gustafsson  Anna-Lena Gustafssons vilja att göra en insats väcktes när hon såg tv-bilderna från barnhem i Rumänien i början av 90-talet. Hon var med och startade Hjälp till liv international och arbetar fortfarande ideellt för organisationens second hand-butik. Medmänskligheten och viljan att ge andra en möjlighet till ett bättre liv är central i hennes egen vardag.

Annons