Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så överlever du rockfestivalen

/

En festival är inte som någonting annat. Under tre dagar ska man ha så roligt det bara går, se så många bra band som möjligt och komma hem med fina minnen. Här är några tips på hur du kan göra Rockweekend till en så bra upplevelse som möjligt.

Annons

1 Väderprognosen säger att det kommer att regna under både torsdag och fredag. Ta med regnkläder och gummistövlar (gympaskor är ingen fest i regn och pisspölar). Sandaler och så lite kläder som möjligt är annars en bra variant för den som vill ha lite packning.

2: Om det blir kallt – ställ dig mitt i folkhavet framför scenen och värm dig med alla hårdrockare. Där finns mycket härlig kroppsvärme samlad på liten yta.

3: Öronproppar är bra, inte bara för konserter, utan också om du vill sova lite på campingen. Riktiga, lite dyrare, musiköronproppar som rensar ljudet rätt är att föredra framför billiga industriöronproppar som minskar allt ljud.

4: Toapapper eller näsdukar är alltid bra att ha på en festival. Precis som våtservetter. Du behöver dem mer än du tror.

5: Är det kö vid ölförsäljningen – turas om med polarna om att köpa öl åt hela sällskapet. Att stå i kö utan polarna är aldrig tråkigt. I ölkön och toakön träffar man alltid roligt folk.

6: Campingpackningen: Silvertejp, bra till precis allt, och partyhinken. Det är en klassisk plasthink fylld med kallt vatten. I med ölen och vipps – de är kalla inom kort.

7: Sov inte i andras tält utan att fråga – du kan bli bryskt utkastad långt innan du sovit färdigt.

8: Försök göra dina bajamajabesök på morgonen – då är de oftast svala och nytömda.

9: Gå ihop med några och investera i ett partytält. Den skyddar mot både sol och regn. Men förankra partytältet väl med tejp om det börjar blåsa!

10: Att välja rätt tält är något av en vetenskap. Du vill ha ett billigt eftersom en del folk ramlar in i – eller kissar på – det. Samtidigt så bör tältet ha dubbla tältväggar och vattentät botten – det håller tätt om det regnar. Undvik tält med långa snören som man lätt snubblar på – med konsekvensen att tältet rasar ihop. Undvik också små tält där man tvingas ligga mot tältduken.

11: Glöm inte tältpinnarna! De är hårdvaluta och kan av den förutseende samlas från kvarlämnade tält vid slutet av festivalen och användas vid nästa.

Mer läsning

Annons