Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så länge stannar sommarvärmen i Hälsingland

Passa på att njuta av sommarvärmen – för den är tillfällig. Till helgen ser det ut att bli betydligt lägre temperaturer och regn. – Vi har ett litet omslag på gång, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Helgens sommarvärme kommer att hålla i sig i någon dag. Enligt Foreca kommer solen att skina över Hälsingland på tisdag, åtminstone till en början.

– Det blir höga temperaturer då också. 20 grader och kanske uppemot 23-24. Men sen drar det in moln under eftermiddagen, säger Christoffer Hallgren.

Med molnen följer en kallfront och risk för skurar. Onsdagen bjuder på mer normala majtemperaturer, mellan 13-16 grader.

Torsdagen ger sedan en tillfällig värmetopp igen, upp mot 20 grader, med risk för tillfälliga skurar.

– På fredag blir det kallare igen. Det pendlar tillbaka till 10 grader och moln. Och helgen ser ut att bli ostadig med regnskurar och lägre temperaturer, säger Christoffer Hallgren.

Det har varit rapporter om åska också. Hur ser det ut på den fronten?

– Det ser inte ut att vara någon större risk för utbredd åska.

Se även: Premiärbad på Malnbaden: "Det var skönt kallt"