Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan företagen i Hälsingland ligga i digital framkant!

Företagen behöver digitaliseras oavsett om de sysslar med tillverkning, rörmokeri, herrekipering eller revision, skriver fyra företrädare för Företagarna i Hälsingland som vill se satsningar från regeringen.

Vi lever alla i en digitaliserad värld där allt fler företag och konsumenter sköter sina företag och sin konsumtion direkt på nätet dygnet runt och det sveper en våg av nya affärsmodeller över världen som förändrar vårt sätt att agera, som till exempel Uber.

Även om regeringen aviserat att den ser behov av en digital omställning verkar dess inriktning främst rikta sig mot industrin. Men när fyra av fem jobb och var tredje skattekrona i kommunerna kommer från Sveriges småföretag och småföretagen sysselsätter 1,8 miljoner människor behövs det tydligare satsningar och konkreta hjälpmedel riktade mot de 99 procent av näringslivet som är småföretagare för att de ska kunna möta kundbehoven i den digitala verkligheten.

Företagen behöver digitaliseras oavsett om de sysslar med tillverkning, rörmokeri, herrekipering eller revision. Därför måste regeringens satsningar på näringslivets digitalisering tydligare riktas mot småföretagare.

I stället för att vänta på att denna disruptiva digitala våg ska skölja ut över svenska företag har Företagarna och Offerta, som är landets största tjänsteförmedlare på nätet, nu skapat Sveriges största affärsnätverk. Där möts kunder och företag med några snabba klick. Med vårt affärsnätverk digitaliserar vi svenska företag, även företag som idag inte utför digitala tjänster och du som medlem i Företagarna i Ljusdal, Bollnäs, Hudiksvall eller Söderhamn får ett digitalt försprång som ger många konkurrensfördelar.

I vår modell med Offerta får företagaren affärer genom en notifikation i sin app och kan snabbt skicka iväg en offert med några få klick. Det visar den oerhörda snabbheten som möter företagarna och är en oerhörd kraft för den som förstår att utnyttja det. Business by notification är redan idag, och kommer att bli än mer, sättet att göra affärer på i framtiden, framför allt i tjänstesektorn som växer år efter år.

Företagarna tar ansvar för att de svenska småföretagen kan möta den globala konkurrensen och i det nya affärsnätverket kommer företag i Hälsingland att ligga i framkant i det digitala samhället. Nätverket för också med sig fördelen att alla skatter och avgifter stannar kvar i Sverige och kommer den svenska välfärden till hjälp. Företagarna går i spetsen för den digitala utvecklingen för landets småföretagare. Nu vill vi se att även regeringen tar sitt ansvar och hjälper till.

Katarina Svender

ordförande, Företagarna Ljusdal

Rolf Volungholen

ordförande, Företagarna Bollnäs

Annicka Borgman

ordförande, Företagarna Söderhamn

Janne Ström

ordförande, Företagarna Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel