Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kallt blir det i helgen

Nu är kylan här.

Annons

Efter flera veckor med ett par minusgrader har nu kylan kommit. Under helgen väntas ned till minus 25 grader i Hälsingland. Och kylan verkar hålla i sig en bit in i nästa vecka.

Det ligger ett högtryck över Finland som enligt Smhi fortsätter ha ett stort inflytande på det Skandinaviska vädret. Det innebär att det kalla och torra vädret kommer att bestå ett tag till.

Molnigheten kommer att öka söderifrån över länet och det kommer att ge en aningens mildare temperaturer om några dagar. Dagstemperaturen kommer under lördag och söndag ligga mellan minus 10 och minus 15 grader i Hälsingland. Men lokalt kommer temperaturen ligga under 20 minusgrader även under dagtid i helgen. I stort sett hela Hälsingland kommer enligt Smhi att få sol hela helgen. Längre inåt i landskapet kan det bli en del moln på eftermiddagarna.