Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Så illa det kan gå, snickarjävel!"

Jag blev mycket illa berörd av den hädiska texten under bilden av en korsfästelse i silvergrått tryck på en svart t-tröja.

Annons

Om situationen varit gynnsammare än den var då hade jag hastigt konfronterats med en stilig yngling som skrudat sig i nämnda utstyrsel. Jag skulle ha bett om en liten programförklaring om vad budskapet är avsett att signalera till omvärlden. Intressant vore också att få veta vem eller vilka som har så dålig smak och så lite omdöme att de låter trycka upp groteska och för många en mycket kränkande text för att spridas via aningslösa människor (oftast ungdomar) ut till en värld och ett samhälle som är i skriande behov av andra influenser än uppenbar hädelse!

Var och en gör som var och en vill, liksom de facto att varje människa tar ansvar för sitt eget liv, men även om jag än en gång på denna tidningssida ska kallas såväl lågbegåvad som okunnig, och dessutom anklagas för att ha en minimal gudsbild, vill jag "stöta i basunen" och från mitt hjärta protestera, men även allvarligt varna för denna typ av snedtänd "humor", som mera är ett avskyvärt klavertramp än humor.

Det skulle bli ett rykande, rasande rabalder om man skulle skända en annan religions högsta helighet på det sätt som det tillåts att göra med kristendomens Jesus, men vi kristna tiger under de förnyade piskrappen. Det är tyst och lytt även från förkunnarhåll och ibland skulle man kunna tro att vi predikanter tror att världen ska frälsas genom vår tystnad, grundad på rädsla (?), tidsanpassning, "konfliktförskräckelse" och en välavvägd dos "Lätt och lagom"! Om kvinnorna vid Jesu tomma grav varit lika diskreta, hade kristendomen knappast överlevt.

Inger Mattsson

väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel