Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så har handeln påverkats av H&M

Flera av handlarna i stan berättar om det gångna året.

Hälsokraft, Maria Gustafsson:

– Vi har mer kunder och har ökat omsättningen, framför allt på helgerna. Många kommer från Bollnäs och Hudik. Stan lever upp, det är en positiv stämning.

Eurosko, Peter Sedvall:

– Det är positivare och vi har ökat omsättningen. Jag upplever att kunderna stannar kvar i stan i större grad. Nu hoppas jag det kommer en svans av butiker.

Willy´s, Sandra Gillberg:

– Vi har mer kunder. Jag tror att H&M är bra för stan, fler stannar nu.

Presentboden, Eva Nygren:

– Det rör sig mer på stan. Vi har många från andra städer och har ökat omsättningen. Nu vill vi ha in handel i de tomma lokalerna i stan.

B.O.K, Anna Steringer Ayres:

– Vi har inte påverkats mycket, men det är mer folk på stan.

Mirus, Kattis Holmstedt:

– Första månaderna märkte jag ett uppsving, men jag har inte fler kunder i dag. För de yngre tror jag H&M är bra, men jag har en äldre målgrupp.

Lillis Smakeri, Lillemor Landell:

– Ingen skillnad som jag kan härleda till H&M, men att det är mer rörelse och positivt på stan märker jag.

Herambs Ur, Bengt Westman:

– Det har blivit skojigare och det är en positiv anda. För oss är det ungefär lika som tidigare, men jag märker att det är mer torghandel.

TeWe´s, Karin Gisselsson:

– Vi har haft ett bra år. Överlag går stan uppåt. Jag har en fin bild av året som gått.

Hollywood, Katarina Zachrisson:

– Vi har tappat, fast lite mer än vi hade räknat med. Jag tror ändå att H&M är bra för stan och det drar handel och jag är glad att vi fått hit dem, det är en fin handelsgata. Jag har förhoppningar om att komma upp i tidigare nivå.

Dressmann, Lena Olsson:

– Vi har inte påverkats negativt, snarare tvärtom, men jag tror att det måste till mer butiker. Variationen är för liten, det fattas saker för att få en bra mix, men det är en bra början.

Fanny, Tina Ståhl:

– Positivt! Vi märker att folk kommer från andra städer. Vi har ökat omsättningen mycket sedan 25 april 2013 och är jättenöjda, men jag vet inte om det enbart beror på H&M.

JC, Christina Sandström:

– Det är mer rörelse och vi har fler kunder. H&M är bra för stan.

Blåklinten, Ulf Gunnarsson:

– Vi har en väldigt positiv utveckling, det är fler folk i rörelse. H&M är bra för Söderhamn, fler stannar och handlar.

Balconetten, Kaola Abusagr:

– Försäljningsmässigt är det ingen skillnad för mig, jag hamnade i bra lokaler också. Jag tror på Söderhamn, det är hjärtat i landet.

Audio Video, Göran Bratt:

– Vi har ökat omsättningen, mest på lördagar. Hoppas det fortsätter, det vore kul om de tomma lokalerna i Furan fylldes.