Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick klubbchefens möte med Pär Törnberg: ”LBK lägger fokus på andra spår”

På tisdagen träffade Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson stjärnan Pär Törnberg. Ur detta möte kom att den norra allsvenskans poängligatvåa inte spelar i LBK nästa säsong. – Vi behöver se mer långsiktigt i truppen, därav behövde vi ett avslut i dag,säger Ola Bengtsson.

Efter flera om och men blev Pär Törnberg, som ratades av Bollnäs efter säsongen 2014/2015, klar för allsvenska Ljusdal i höstas.

Den mångåriga elitseriespelaren levererade sedan 47 poäng under sin första allsvenska bandysäsong – vilket gav en andraplats i seriens totala poängliga. På måndagen träffade Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson den skridskostarke 34-åringen för ett möte, men parterna lyckades inte komma överens om en fortsättning för honom under kommande säsong.

– I dag förväntades ett avslut med Pär, men han är inte redo att committa sig till LBK i dagsläget. Därav lägger LBK fokus på alternativa spår, säger Ola Bengtsson, och fortsätter:

– Situationen är i klubben är inte lika som inför förra säsongen och vi behöver se mer långsiktigt i arbetet med truppen.

Samtidigt meddelar LBK ytterligare ett tapp från truppen –till vilken man tidigare har värvat elitseriespelarna Olle Sundin och Marcus Wikman samt ryske superstjärnan Micha Svechnikov – nämligen försvararen Eric Lönngren.

– Han meddelar att han vill ta timeout från bandyn och fundera hur han vill spendera sin tid. Vi är överens om attbryta kontraktet med Eric, säger Ola Bengtsson.