Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för banden i Svensktoppen nästa

Ljusdalsbandet Harmony road tävlade mot tre andra band i den direktsända musiktävlingen.

Mitt i Söderhamns Prideyra hade Sveriges Radio P4 Gävleborg dukat upp med scen och direktsändningsutrustning i ett tält i Strykjärnsparken på torsdagseftermiddagen. Det var dags för den första av årets deltävlingar för musiktävlingen Svensktoppen nästa. Fyra band fanns på plats för att göra upp om två länsfinalplatser.

– Det var helt fantastiskt och otroligt mycket nerv. Vi har kört låtarna i live i radio för att publiken ska rösta, men på plats hände mycket oväntat. Alla artister höjde sig ytterligare en dimension. Det blev nytt och fräsch och häftigt, säger Maria Sundell, projektledare för arrangemanget.

Hur gick det då? Gävlebandet Vuxna pojkar vann med låten En människa och Amanda Örtenhag från Österfärnebo med låten Ett liv med mig gick också vidare i tävlingen med en andraplats. Sämre gick det för Tanja Hedlund Pettersson och Christer Nilsson i Ljusdalsbandet Harmony road med låten Weekend rock and roller, och Oliver Forsmark och Jessie Formgren från Hamrånge.

– Men det var bra uppslutning i publiken. Vi kanske skulle ha haft lite effektivare marknadsföring, men det var nästan fullt i tältet och bra stämning, säger Maria Sundell.

Programledare under tävlingarna är fjolårets finalist Clara Sagström från Järvsö. Jörgen Åberg, artist och konferencier, också han från Järvsö, leder juryarbetet, denna gång tillsammans med Monica Törnell och Sara Kreft.

Den andra deltävlingen sänds från Järvsö och Stenegård i samband med Moläta den 7 juli. Finalen är 23 juli, vid Sommarkväll på Stortorget i Gävle. Då har alla bandens tidigare poäng nollställts.

– Vi kommer då även att ha med en joker, så kanske att någon av de som åkte ut i dag har en ny chans att vara med i länsfinalen, säger Maria Sundell.

Den stora riksfinalen i slutet av sommaren sänds på Liseberg i Göteborg, där kommer 8 av alla 25 P4-stationer vara representerade.