Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så förbereder du dig för Matstafetten

Krögaren Malin Söderström ger sina bästa tips.

Annons

Malin Söderström, kock och krögare med rötter i Söderhamn och Rengsjö. I morgon, lördag, är det Matstafetten i Söderhamn. Ett antal deltagare kommer bjuda varandra på förrätt, varmrätt och efterrätt alltmedan de förflyttar sig runt i staden.

Har du något tips på vad de kan laga?

– Man kan passa på att frossa i primörer, som sparris och rabarber. Ramslök är också gott. Kalla soppar med varma tillbehör är bra som förrätt.

Deltagarna kommer ju inte ha en aning om vem de lagar mat åt. Vad ska man tänka på då?

– Först och främst ska man inte lägga ribban för högt, utan på en nivå så att man vet att man klarar det. Kör på en paradrätt, och förbered så att allt är klart när gästerna kommer. Men att laga mat åt varandra är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra!