Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så finansieras supervärvningarna

Värvningarna av Per Hellmyrs och Daniel Berlin har gett eko i bandyvärlden.
Frågan som många ställer sig är: Hur har klubben råd?
– Det är inte pengar som rör föreningen, säger Marcus Sandberg i Bollnäs sportgrupp.

Förra säsongen brottades Bollnäs med stora ekonomiska problem och spelarna tvingades till lönesänkningar.

På fredagen värvade klubben två av världens bästa bandyspelare i Per Hellmyrs och Daniel Berlin – en ekvation, som med förra säsongens kris i beaktning, är högst paradoxal.

Redan i inledningen av presskonferensen förklarade föreningsansvarige Robert Lindgren att det var "locket på" vad gällde frågor kring finansieringen av värvningarna.

Enligt Marcus Sandberg belastas inte klubben av supervärvningarna. Duon är, precis som övriga spelare, anställda av Bollnäs Bandy som kommer att betala ut deras löner – med hjälp av sponsoravtal och publikintäkter.

– Det genererar snarare pengar med ett förhoppningsvis enormt ökat intresse, säger Marcus Sandberg.

I måndags, i samband med värvningen av finske landslagsanfallaren Samuli Koivuniemi, meddelade Bollnäs på sin hemsida att truppen var spikad.

– När vi sade det hade vi också spikat truppen. Sedan dök den här möjligheten upp och tack vare marknadssidan så fick vi finansiärer som var intresserade av att värva de här spelarna, säger Marcus Sandberg.

Varför lägger ni locket på vad gäller finansieringen?

– Av respekt till finansiärerna. Det är i samförstånd med dom och inget som vi har kommit på. De tycker att det är bäst så.

Ryktet har sagt att det är en finansiär – men det är alltså flera?

– Absolut. Så är det.

Hur är din känsla efter värvningarna av två otroligt duktiga bandyspelare?

– Det är helt fantastiskt för Bollnäs och elitserien att få hem två sådana här profiler. För Bollnäs Bandy är det en enorm möjlighet att utveckla våra egna spelare och bli ännu bättre som förening och lag.

– Per var "enklare" att lösa eftersom han bor här, men att han skulle ta med "Bella" innebär en jätteutmaning för båda två. "Bellas" ledaregenskaper är enorma och det kommer generera utveckling för hela föreningen.

Målsättningen i förra veckan var slutspel – kan du sticka ut hakan mer nu?

– Det är jättesvårt, men det är klart att vi har högre förhoppningar nu än förra veckan. Men vi pratar inga placeringar. Går laget till slutspel kan allt hända.