Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir nya parkområdet

Bitarna faller på plats i Östernäsparken. Senast i juli kan Ljusdalsborna räkna med att komma hit på sin lediga tid, och förhoppningsvis även ta ett dopp i sjön.

Promenadstråket runt sjön har sakta förvandlats, och om allt går som det ska är strandområdets nya kostym helt färdig i mitten av sommaren.

– Den tidsplanen kommer vi att hålla. Från juli ska det vara besiktigat och klart, säger Rolf Berg, utredare på Ljusdals kommun.

Han berättar att alla delar i bygget, som utförs av ett Bollnäsföretag, är mer eller mindre påbörjade även om en hel del arbete återstår. Bland annat ska badstranden förberedas, vatten- och avlopp ska dras, och alla soldäck ska färdigställas.

– Mycket av detaljerna faller ju på plats precis i slutet. Som dusch, cykelställ och bänkar. Vegetationen är också kvar att jobba med, säger han.

Den enda osäkerhetsfaktorn är egentligen badet, menar Rolf Berg. Tidningen har tidigare rapporterat om att badvattnet ännu inte är konstaterat tillförlitligt, något som nu undersöks närmare.

– Vi har ju en del provtagningar att göra för att säkra förutsättningarna för badet, säger han.

När det gäller parkdelen, den del som ligger innanför cykelvägen, får Ljusdals-borna vänta ett tag till. Innan den kan färdigställas, måste fjärrvärmepannan som tillhör Ljusdal Energi rivas, något som beräknas bli gjort i början av nästa år.

Och visst kan Östernäsparken bli en plats att stanna till på när allt är färdigt. Det säger Karin Bohlin från Nordanstig som är på tillfälligt besök i Ljusdal.

Hon och hunden Totto tar en runda runt sjön.

– Det är faktiskt första gången jag är här nere så jag vet inte riktigt hur det har sett ut innan. Men det är väl jättekul om de bygger en strand och bryggor, det kan nog bli bra, säger hon.