Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir Knagga gård

Knagga gård står inför en stor omvandling.

Annons

Arbetet att förvandla en del av gamla Alfta järn till kontorslokaler för åtta miljoner drar nu i gång på allvar. Husbyggarna i Edsbyn tog hem uppdraget. Den sista augusti beräknas ombyggnaden vara klar.

In flyttar då Helsinge vatten och Alfta-Edsbyns fastighets AB (AEFAB). Knagga gård är det nya namnet på de två fastigheterna vid Knaggatorget i Alfta som AEFAB har köpt och där man bygger om till kontorslokaler och lägenheter.

Pizzerian och de två lägenheterna i gamla Alfta järn-huset blir kvar.

Helsinge vatten AB är ett kommunalt bolag som ägs gemensamt av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Bolaget har hand om drift och underhåll av vatten- och avlopp i de två kommunerna. Helsinge vatten får sitt nya kontor på övervåningen i den utbyggda delen av Alfta järn.

Det är AEFAB:s fastighetsvärdar i Alfta som kommer att få kontor med möjlighet att ta emot besök i nedervåningen i den utbyggda delen. Dit kommer också en del av AEFAB:s administration som i dag har sin arbetsplats i Edsbyn.

– Det finns ett jättebehov av lägenheter i Edsbyn och en del av våra nuvarande kontorslokaler där kan vi då frilägga för lägenheter, säger vd Mikael Reijer för AEFAB.

– Det blir en avsevärd förbättring för de anställda. I dag är det trångt för dem, säger ordförande för styrelsen för AEFAB Håkan Englund (S).

På övervåningen kommer Helsinge vatten och AEFAB att dela på reception, kök, konferensrum och ett kopieringsrum.

Sammanlagt för de båda våningarna handlar det om en yta på 600 kvadratmeter som ska byggas om. Här var det förr både lager och affärslokaler.

Solpaneler på taket kommer att förse huset med el.