Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S passar om vargfrågan

Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomiska talesperson, intervjuades i ekots lördagsintervju. Magdalena fick frågan om Sverige ska införa vargjakt och svarade: "Pass". Magdalena kan bli en kommande tung socialdemokratisk minister efter valet 2014 och hon passar i vargfrågan.

För ungefär ett år sedan hade Nya Moderaterna en stor hearing om varg i Ljusdals kommun där olika perspektiv på rovdjursfrågan diskuterade med vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet Bengt Anders Johansson (M). Bengt Anders var i Ljusdal därför att Moderaterna vill komma fram till hur jakten ska bedrivas i samtal med dem som dagligen lever med varg. Det är absolut nödvändigt. De som lever nära vargen vet bäst.

Moderaterna vill ha en gynnsam bevarandestatus på max 180 vargar. Det innebär att cirka hälften av dagens vargstam ska bort. Vargar med hög inavel och individer som ställer till skada ska prioriteras i kommande jakter. Så ser en ansvarsfull vargpolitik ut.

Var och en får själv fundera över varför Magdalena Andersson passade på frågan om varg. Moderaterna passar inte.

Torsten Hellström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel