Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S ”Offerkoftan på, Tolander!”

Svar till inlägg med rubriken Utbildningsutskottet – falska eller inkompetenta (
15/5
) från tre S-politiker i Nordanstig:

Vi vill börja med att redovisa de felaktiga fakta som Tor Tolander själv målat upp. För att som jag ser det - smutskasta utbildningsutskottet till det grövsta.

Tolander påstår att moduler skulle stå klara till skolstarten i höst. Det har aldrig varit aktuellt. Verksamheten säger tidigast i slutet av året 2016. Han frågar efter att utskottet ska ta ett beslut? Han vet lika bra som övriga kommunpolitiker och tjänstemän i Nordanstig att utbildningsutskottet inte fattar några beslut utan bara bereder ärenden till kommunstyrelsen som i sin tur fattar beslut i frågan. Att utskottet är eniga, då även Moderaterna och Liberalerna, gör ju insändaren ännu mer häpnadsväckande. Men vi i utskottet förstår ju att Tolanders vilja att alltid få som han vill är viktigare än att få en nyanserad bild av verkligheten.

Offerkoftan på, Tolander! Det måste kännas ensamt i din uppmålade bild över Nordanstig då dina förtroendevalda partikamrater i Moderaterna vänder dig ryggen och väljer att inte tro på dina påståenden och visionära utopier. Utan ställer sig bakom utskottets gemensamma syn att det är viktigt att få alla fakta på bordet så att vi kan ge förslag till beslut som gynnar kommunen på lång sikt. Hellre det än fort och fel som det lätt kan bli då det saknas utredningar om alternativa lösningar, och beslut ska hastas fram i elfte timmen. Det känns för mig väldigt konstigt att det bara skall finnas en lösning på ett uppkommet problem.

Vi har en samsyn i utskottet och det ser jag som en styrka. Det är viktigt att vi fattar kloka och genomarbetade förslag till kommunstyrelsen. Men väljer då Tor att stå utanför det samarbetet så får han självklart göra det. Det är dock tråkigt att den ordinarie ledamoten från Moderaterna i utbildningsutskottet inte får ge sin bild av skolfrågorna i Nordanstig. Hon får istället stå i skymundan av Tolanders bild av ett utskott på fritt fall med bristande kompetens och falskspel.

Om du, Tolander, anser att vi är inkompetenta i utskottet så får det vara din bild! Men att anklaga oss för att vara falska är magstarkt – rannsaka dig själv! 

Att försöka påvisa en brist i utskottet och själv vara den som väljer att stå utanför och kasta skit på övriga ledamöter är rent ut sagt ett lågt beteende. Nu är det kanske dags för dig att redogöra för kommunens befolkning om din vision som du förklarar för oss i utskottet gång på gång. Om hur du ser F–3-skolor i Gnarp, Harmånger, Hassela och Ilsbo som en framtidssaga. Om hur du tror på en centraliserad skola i Nordanstigs kommun och hur det skulle gynna våra barn och vårdnadshavare. Detta är en nedmontering av skolan och orterna i övriga kommunen. Upprepade gånger har du blivit arg på att vi i utskottet valt att tro på Nordanstig som en hel kommun med fungerande skolor i dess nuvarande form. Men det talar du inte om utan du anklagar istället utskottet för att vara falska! Skäms på dig, Tor Tolander.

Erik Eriksson (S), ordförande

Kent Hammarström (S), vice ordförande

Oskar Lundin (S), ordinarie ledamot

utbildningsutskottet Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel