Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-ledamöter gick emot partiet

Två socialdemokrater gick emot partilinjen och reserverade sig mot beslut i kommunstyrelse.

Efter långa och hårda diskussioner godkändes slutligen förslaget att låta kommunchefen verkställa ett bromspaket av alla utom miljöpartisten Karin Jansson som reserverade sig. Men precis innan mötets avslutande, kom ytterligare en reservation. De båda socialdemokraterna Annelie Wallberg och Stina Michelson som röstat för bromspaketet på förmiddagen hade några timmar senare ändrat sig. De ansåg inte längre att bromspaketet som ska spara kommunen 27 miljoner kronor var nödvändigt.

– Förvaltningscheferna har redan uppdrag att hålla budget. I och med att det är minus tror jag redan att skolan och omsorgen har vidtagit åtgärder, säger Annelie Wallberg.

På frågan varför de inte agerade under omröstningen svarar hon att det ändå inte hade påverkat resultatet.

Det gör ju inte en reservation heller?

– Nej, men det är en markering i alla fall.

Inga andra socialdemokrater reserverade sig till förslaget, som har tagits fram av kommunstyrelsens allmänna utskott, där socialdemokraterna har ordförandeklubban. Men att gå emot partilinjen bekymrar henne inte.

– Det är ingen katastrof, det är högt till tak och okej att ha avvikande åsikt i en fråga, säger Annelie Wallberg.