Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S/L avgjorde – i numerärt underläge

Här är S/L:s segerrecept mot Smedjebacken.

Tre av de sex målen kom i numerärt underläge.

– Fantastiskt skönt. Vi låg rätt och tog tillvara på chanserna, säger tränaren Erik Sjödin efter 6–3-segern.

Den andra segern på tre dagar mot Smedjebacken är i hamn för Söderhamn/Ljusne. Och Erik Sjödin är givetvis nöjd med att lägga beslag på sex poäng som betyder en liten knuff uppåt i tabellen.

Men slutperioden bjöd på en hel del ångest där han långa stunder slets mellan hopp och förtvivlan.

– Vi ledde med ett mål och försökte spela på resultatet. Men det gick så där. Vi vann två tekningar i offensiv zon, men likt förbannat släppte vi till och tappade in mål på det, säger Sjödin.

Sedan, vid ställningen 2–3, drog S/L på sig en tvåminutare – i en stökig sista period som innehöll många utvisningar för båda lagen.

Men då gjorde Jesper Åhlén-Hedenström lagets första mål i numerärt underläge. Sedan var det Oscar Wiklanders tur att göra samma sak. Och med bara dryga minuten kvar sköt Alexander Ageflod sitt andra raka mål för kvällen när Wiklander satt utvisad.

Vi spelade ruskigt bra i box play. Vi låg rätt hela tiden och bröt när de slarvade och tog tillvara på chanserna, säger Sjödin.

Smedjebacken vann skotten stort med totalt 51-31.

Det var samma som i fredags. De tog många skott utifrån och fick också göra det från kanten. Sedan gjorde (Jonatan) Aamot en kanonmatch i målet också.

Men samtliga tolv utespelare ska ha beröm.