Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Kom med ett bra förslag så ändrar vi oss

Svar på insändare 18/1 "Lyssna på koalitionen i Söderhamn, S!" från sex socialdemokrater i Söderhamn.

Annons

Koalitionen i Söderhamns tre ledande företrädare skriver att Socialdemokraterna gör en pudel och ändrar sig i frågan rörande Solgläntan. Att vi vill se över andra möjligheter att bedriva en mycket omtyckt verksamhet betyder inte att vi ändrat oss om ON: s möjlighet att bekosta den.

Man hoppas även att (S) ska ändra sig angående beslutet om höjningen av avgifterna inom omsorgen. Om vi läser protokollet från Omvårdnadsnämndens sammanträde den 18/10 ser vi att ledamöter från två tredjedelar av koalitionen (M och L) deltog i sammanträdet och ingen av dessa hade någon avvikande åsikt i dessa frågor.

Är det så att koalitionens ledamöter i ON förstår verksamhetens problem, och bryr sig mer om en fungerande omsorg i dag, istället för ett framtida valresultat? Eller har dessa partier gjort en pudel?

I samma anda fortsätter man och påstår att S ändrat sig angående ombyggnationen av förvaltningshuset. Migrationsverkets nedläggning i Söderhamn ger oss helt nya möjligheter till kontorslokaler. Att då ändra planerade investeringar för att överta dessa lokaler och spara 23 miljoner i kostnader, är ett lätt beslut att ta. Vi vågar ändra våra beslut när bättre alternativ presenteras. Så, koalitionen i Söderhamn, om ni kommer med bra förslag, kommer vi givetvis att lyssna. Det har vi gjort tidigare, och kommer även att göra framåt, när era förslag gagnar Söderhamns innevånare och utveckling.

Katarina Hedberg (S)

ordf. ON

Jan-Evert Hagström (S)

v. ordf. ON

Sirkka-Liisa Törmänen (S)

ledamot ON

Ove Söderberg (S)

ledamot ON

John Staffas (S)

ordf. Kf

Sven-Erik Lindestam (S)

ordf. KS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel